roxenimage_pv_web.jpg_1541405827_4649_59

OM OSS

Glanshammars Åkeri AB startades år 1968 av Lars Jakobsson, då som en enskild firma. Den första bilen var en Scania Vabis -76, en betongbil med Laxo-balja. Bilen köptes med medlemskap i Örebro Åkericentral, av Truckbolaget (Hadar Bäckström).
Inget kontrakt blev skrivet, bara en uppmaning om att bilen skulle vara betald inom tre år. 1975 köptes ytterligare en betongbil, även så första flakbilen. En traktorgrävare inhandlades 1981 för jobb åt SIAB i Frövifors. 1994 inhandlades den första lastväxlaren av modell Scania 142. Företaget har sedan dess uppdaterat maskin parken och förfogar idag över 30 olika fordon bland annat bandgrävmaskiner, minigrävare och dumper. Företaget har utvecklats med hjälp av duktiga och solidariska anställda, till ett stabilt och välrenommerat åkeri- och entreprenadföretag.

Glanshammars Åkeri AB ligger i Glanshammar utanför Örebro och bedriver rörelse inom åkeri- och maskin entreprenad. Bolaget är delägare i Närkefrakt ekonomiska förening och Örebro läns Grävmaskins ekonomiska förening, som är moderbolag till T-schakt AB. Glanshammars Åkeri AB:s målsättning är att utvecklas som ett trovärdigt serviceföretag där fokus skall ligga på den nöjda kunden. Personalen skall prioriteras högt, samt en strävan efter att ha miljövänliga nya och fräscha maskiner med hög produktivitet. Företaget skall, i linje med policyn inom Närkefrakt och T-schakt, på ett tidigt stadium erhålla kontakt med uppdragsgivare för att få till stånd uppdrag med helhetslösningar. På grund av kraven som kommer från uppdragsgivare samt i linje med företagets miljösatsning har ett antal nya lastbilar och maskiner med miljömotorer anskaffats. Företaget har mestadels uppdrag inom länets gränser med sina anläggnings maskiner.